Lasagnette a´la Julia
Det här är ett alternativ till den vanliga lasagnen. Denna rätt är enkel och tar cirka 45 minuter att göra och räcker till 6 personer.

Ingredienser:
500g köttfärs (jag använde blandfärs, 70/30)
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 scharlottenlök
1 msk basilika
1 tsk cayennepeppar
1/2 msk oregano
2 msk smör
3 msk tomatpuré
400g konserverade tomater(jag använde hela plommontomater)
3 dl vatten
3 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 msk maizena
1 påse(250g) pappardelle(Semper, glutenfri pasta)
150g mozzarella
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, skölj och hacka purjolök, vitlök och scharlottenlök. Stek i smör ihop med basilika, oregano och cayennepeppar.
Stek köttfärsen i en gryta (gärna en som går att placera i ugnen så slipper du att hälla över allt i en stor form sedan. Jag använder en stor gjutjärnsgryta från IKEA.). Ha i löksteket och fräs ihop med tomatpurén och ha sedan i de konserverade tomaterna och krossa dem om du kör på hela som jag gjort denna gång.
Nu är det dags att ha i vattnet och mjölken, det ska vara löst som en soppa i konsistensen. Låt puttra i 10-15 minuter och red sedan av med maizena blandat med grädden. Sedan smakar du av med salt och peppar. Jag brukar behöva ca 2-3 tsk salt men det är verkligen en smaksak!
Under tiden köttfärsåsen puttrar krossar du pastan lätt. Tag av grytan från plattan och blanda i pastan, tryck ner den i köttfärsåsen så det inte står upp för mycket. Eller häller över allt i en form om du inte har en ugnsfast gryta.
Strö över mozzarellan och skjuts in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter(känn med en sticka när tiden är slut så att pastan är genomkokt). Låt lasagnetten svalna innan du serverar!
Som tillbehör blev det idag "svenne" sallad som jag skämtsamt brukar säga. Men även en grönare sallad med ruccola är gott till!
Nu är det bara att servera och njuta av en glutenfri lasagnette a´la Julia med svenne-sallad;)!
Lycka till!
skriven
Underbart.... Kommer att följa den med glädje. Tack o lycka till 👍😍